FOTO: LUKA TAMBAČA, HTZ
Planinarenje

Uživajte u različitim planinarskim doživljajima

Knin je poput dragulja uronjen u krunu planina, koje su krajnja destinacija rekreativaca, ali i iskusnih planinara. Dolazak na najviši vrh Hrvatske, spektakularan je doživljaj koji ostavlja bez daha.

Grad Knin okružen je s čak devet planina, i to: Orlovicom, Vilicom, Plješevicom, Bukovcem, Badnjom, Dinarom, Kozjakom, Svilajom i Prominom, koje dominiraju ovim područjem svojim velikim, čvrstim masivima, stvarajući prirodnu granicu kojom dijele jadransku obalu od zapadne Bosne. Stoga je, osim za lovce, ribolovce i krotitelje voda, kninsko područje raj i za planinare. Svi koji se odluče za planinarenje, naći će se u nestvarno lijepom krajoliku ispunjenom gustim šumama, velikim stijenama, planinskim pašnjacima, prirodom netaknutom od samoga stvaranja.

Kada od sve te ljepote budete iscrpljeni, čeka vas lijepo uređeni planinarski dom Brezovac (1050m) u prekrasnoj bukovoj šumi, kapaciteta 36 ležajeva sa kuhinjom. Otvoren je za posjetitelje i planinare svaki vikend i po najavi Planinarskom društvu Dinara, koje organizira izlete, pohode, ture, susrete, ekspedicije, logorovanja i planinarska natjecanja. U Kninu djeluje i Planinarsko društvo Troglav koje je provelo prvu planinarsku školu, a planinarske ture na Dinaru nudi i agencija Šibenik outdoor adventure.